ελιες

ΕλΙΕς

Ελιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. – Βιολογικές Ελιές Ποικιλίας Καλαμάτας – Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Π.Ο.Π. – Βιολογικές Πράσινες Ελιές – Δαμασκηνοελιές – Θρούμπες

Οι ποικιλίες των ελιών μας.

Εξαιρετική Ποιότητα. Αξεπέραστη Γεύση. Μοναδικό Άρωμα.


Ελιές Καλαμάτας Π.Ο.Π.*

Οι πιο διάσημες, μοναδικές ελληνικές ελιές! Η Hellenic Crops Α.Ε. σας προμηθεύει μόνον με εξαιρετικής ποιότητας Ελιές Καλαμάτας. Έχουν καφετί - μαύρο προς σκούρο μωβ χρώμα. Το σχήμα τους αμυγδαλωτό. Είναι ζουμερές, με εξαιρετική, πλούσια φρουτώδη γεύση.

Βιολογικές Ελιές Ποικιλίας Καλαμάτας

Είμαστε υπερήφανοι, καθώς οι βιολογικές ελιές Ποικιλίας Καλαμάτας της Hellenic Crops Α.Ε. είναι πλέον βραβευμένες με 2 χρυσά αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi). Διακρίθηκαν με το Ανώτερο Βραβείο Γεύσης 2018 και 2019 ως «εξαιρετικές». Ανακαλύψτε τες.

Διατίθενται σε άλμη, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, ροδέλες, στο ήμισυ, τέταρτα, σε πάστα.

* Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)
pdo1.jpg
kalamata_olives_bio800x533.jpg
pdo3.jpg
pdo5.jpg

Μεγέθη

Μεγέθη

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Π.Ο.Π.*


Η Hellenic Crops Α.Ε. είναι πιστοποιημένη με το "AGROCERT" από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να σας παρέχει πιστοποιημένες Π.Ο.Π. πράσινες ελιές Χαλκιδικής. Πρόκειται για μεγάλες ελιές, ανοιχτές πράσινες, σκληρές στην υφή και οβάλ στο σχήμα. Είναι τραγανές, με μια ήπια αλμυρή και ελαφρά πικρή γεύση.

Βιολογικές Πράσινες Ελιές


Μπορείτε να απολαύσετε επίσης τις Βιολογικές μας Ελιές Ποικιλίας Χαλκιδικής. Είναι πολύ νόστιμες και αυστηρά πιστοποιημένες σε όλα τα στάδια παραγωγής.

Διαθέσιμες σε άλμη, ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, ροδέλα, σε άλειμμα γεμιστές με αμύγδαλο, φυσική πιπεριά, σκόρδο, πιμέντο, χαλαπένιο, λιαστή τομάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, πίρι-πίρι.

* Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)

chalkidiki_800x450.jpg
pited.jpg
sliced.jpg
green_jalapeno_pepper.jpg

Τσακιστές Ελιές


Σφιχτές, πράσινες ελιές με μεγάλη ποικιλία στο μέγεθος (από μικρές έως μεγάλες). Τσακίζονται ώστε να αφήσουν τον καρπό να απορροφήσει τις μαρινάδες. Φυλάσσονται και διατηρούνται σε λάδι με φέτες λεμονιού. Ιδανικές επιτραπέζιες ελιές, ειδικά για σαλάτες.

Δαμασκηνοελιές


Αποκαλούνται «δαμασκηνο-ελιές» εξαιτίας του μεγάλου κυλινδρικού τους σχήματος. Αποκαλούνται επίσης και «γαϊδουρο-ελιές». Πρόκειται για τις ελιές με το μεγαλύτερο μέγεθος από όλες τις ελληνικές ποικιλίες. Παράγονται κυρίως στη νότιο Ελλάδα. Εξαιρετικές στη γεύση, σφιχτές στην υφή. Η επεξεργασία τους γίνεται με φυσικό τρόπο, με αλάτι.

cracked.jpg
cracked_1.jpg
plum_olives800x525.jpg
plum2.jpg

Μεγέθη (Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Π.Ο.Π. - Βιολογικές - Τσακιστές - Δαμασκηνοελιές)

Μεγέθη (Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής Π.Ο.Π. - Βιολογικές - Τσακιστές - Δαμασκηνοελιές)

Θρούμπα - Θασίτικη


Ζαρωμένη, πολύ μαύρη, μικρή ελιά. Αποκτά τη ζαρωμένη της υφή, μετά την τοποθέτησή της σε στρώσεις ξηρού, θαλασσινού αλατιού. Συλλέγονται αρκετά ώριμες με αποτέλεσμα να χάνουν την πικράδα τους να αποκτούν μια μοναδική γεύση. Έχουν υψηλή ελαϊκή περιεκτικότητα. Παράγονται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και πρώτιστα στο νησί της Θάσου.

Θρούμπες Χαλκιδικής


Ζαρωμένη, βαθιά μαύρη ελιά, με μεγαλύτερο όμως καρπό από τη Θρούμπα Θάσου. Αποκτά τη ζαρωμένη της υφή μετά την τοποθέτησή της σε στρώσεις ξηρού, θαλασσινού αλατιού. Συλλέγεται αρκετά ώριμη με αποτέλεσμα να χάνει την πικράδα της και να αποκτά μια μοναδική γεύση. Έχει υψηλή ελαϊκή περιεκτικότητα. Παράγεται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στη Χαλκιδική, στη Βόρειο Ελλάδα.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
olives_packaging_new.jpg