ελαιολαδο

Ελαιολαδο

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π.* Καλαμάτα – Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο – Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο – Παρθένο Ελαιόλαδο – Πυρηνέλαιο – Εξευγενισμένο – ΡαφιναρισμένοΗ Συλλογή Ελαιολάδου μας

Εξαιρετική Ποιότητα. Αξεπέραστη Γεύση. Μοναδικό Άρωμα.


pdokalamata_800x533a.jpg

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, Π.Ο.Π.* Καλαμάτα


Ξεχωριστό και βραβευμένο! Είμαστε υπερήφανοι, καθώς το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδό μας, Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑ, βραβεύτηκε με το Ανώτερο Βραβείο Γεύσης 2018 και 2019 επιτυγχάνοντας τη διάκριση δύο χρυσών αστεριών ως “remarkable product” από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi) στις Βρυξέλλες. Το ξεχωριστό μας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα, διακρίθηκε για τη γεύση, το φρουτώδες άρωμα, την υφή και την «πιπεράτη» του επίγευση. Την υψηλότερη μάλιστα βαθμολογία έλαβε για την απουσία «σφαλμάτων»! Ολική οξύτητα έως 0,5 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια ελαιολάδου.

 * Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)

Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο


Παράγουμε στη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Κρήτη. Τρεις ευλογημένοι τόποι της Ελλάδα με εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, από οργανικές ελιές, μαζεμένες με το χέρι. Εντυπωσιακό χρώμα, γεύση, άρωμα, υφή.
Πολύ χαμηλή οξύτητα μέχρι 0,5 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια ελαιολάδου.

bio_evoo.jpg

Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο


Η πλέον φυσική κατηγορία ελαιολάδου με τέλειο άρωμα και γεύση. Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς. Η ολική οξύτητα δεν ξεπερνά τα 0,8 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια ελαιολάδου.

extra.jpg

Παρθένο ελαιόλαδο


Φυσικό ελαιόλαδο με ευχάριστη γεύση και άρωμα. Μεσαία φρουτώδες λάδι στο άρωμα και χρυσο-πράσινο στο χρώμα. Η συνολική του οξύτητα κυμαίνεται έως 2 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια ελαιολάδου.

virgin.jpg
refined.jpg

Εξευγενισμένο - Ραφιναρισμένο


Είναι το ελαιόλαδο που λαμβάνεται από παρθένα ελαιόλαδα με μεθόδους εξευγενισμού οι οποίες δεν οδηγούν σε αλλαγές στην αρχική δομή γλυκεριδίων. Έχει ελεύθερη οξύτητα, εκφραζόμενη σε ελαϊκό οξύ, δεν υπερβαίνει τα 0,3 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια. Ανοιχτό χρυσό χρώμα, ευχάριστη γεύση.

Πυρηνέλαιο


Αυτό το ελαιόλαδο προέρχεται από τον πυρήνα του καρπού της ελιάς που απομένει από την ψυχρή έκθλιψη του καρπού της ελιάς. Είναι εξευγενισμένο έλαιο, ελαφρύ και εύπεπτο. Λόγω της σύνθεσής του, είναι πιο ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες και ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηγάνισμα περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο ελαιόλαδο. Έχει απαλή και ήπια γεύση. Η ολική οξύτητα του δεν υπερβαίνει το 1 γραμμάριο ανά 100 γραμμάρια ελαιόλαδο.

pomace.jpg

Συσκευασίες Λαδιού

Συσκευασίες Λαδιού